Hälsa och sjukdomar

Orolig

2019-08-18 22:28 #0 av: elva_in_wonderland

Hej!

Jag har två undulaterpojkar som är 8 månader gamla. Den ena utav dem ruggar just nu och känns lite låg men han äter, putsar sig, leker, flyger och pratar och sjunger. Dock inte med riktigt samma energi. Och självklart blir jag orolig och tänker att det kanske är något som är knas. Ska ringa veterinären imorgon och rådfråga dem men jag tänkte att jag kunde fråga här med.

Det vi har sett mer utav är att han andas till och från genom munnen. Ett nytt beteende är att han vibrerar med vingarna. Det gör hans polare också och om de har bråkat lite så sitter båda och vibrerar med vingarna en stund. Vad beror det på?
Han håller ut vingarna oftare som att han är varm fast han inte flygit så mycket. Är orolig att han kanske är tjock men jag ger dem bara 1 tsk torra eller blötlagda frön (undulatshoppen fav.mix) per dag. 0.5 tsk morgon och 0.5tsk kväll. Sedan får de olika örter och olika grönsaker varje dag både morgon och kväll. På morgonen brukar jag även ge pellets så att de står sig hela dagen tills middagen. Inte jättepoppis dock men jag är envis. 2 ggr i veckan får de kraftfoder. Ibland lite ägg. Försöker ge dem lite bär ibland men då får de för sig att det är giftigt och vägrar röra maten. Allt som är rött är "livsfarligt" förrutom mattes röda mössa.

Efter en dag med blötlagda frön så såg bajset annorlunda ut. Det var en lång korv med mer vätska runt om. Inte en liten kringla med det vita inkapslat som det brukar vara. Hans kompis får samma sak men hade oförändrat bajs. Dock har det nu återgått till det normala då jag kört torra frön under veckan.

De har en uv lampa ovanför buren dock ingen skuggad plats? Är det farligt?

Jag ska se vad veterinären säger imorrn. Men det känns bra att få skriva av sig lite här också även om det kanske är svårt för er att veta vad problemet kan vara och om det ens är ett problem.

Ha en fin kväll!

Mvh Jenny

Anmäl
2019-08-19 10:36 #1 av: JohannaN

Svarar senare under dagen 🙂

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på www.undulater.ifokus.se samt www.burfaglar.ifokus.se

Anmäl
2019-08-23 20:24 #2 av: Runo91

Intressant ! Hur har det gått ?

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.