Beteenden, hälsa & skötsel

Två frågor om min undulat

2017-09-11 07:42 #0 av: Pelleminer

Hej, min undulat ser ut att ha väldigt långa klor. Frågade vetrenären men fick inte riktigt någon klarhet i hur hon menade (skickar med en bid). Ca hur långa ska klorna vara innan jag ska klippa dem? Han har bara varit hos mig i tre dagar och vill inte skrämma upp honnom eftersom att jag hoppas att få honnom tam... (han är redan väldigt modig)

Nr2 vet någon om det är normalt dör en undulat att bita/klia sig i baken... när han gör det så lossnar det små "fjun". Jag har sett honnom göra detta mest efter att han har bajsat men han gör det ibland annars också?

Hoppas någon han svara på dessa frågor :)
Tack på förhand!

//Pelle

Anmäl
2017-09-11 09:16 #1 av: Loppelus

Att han kliar sig i baken är som han tvättar sig, att han tappar dun är normalt. Ser bajset normalt ut?

Hans klor ser långa ut.

Anmäl
2017-09-12 08:03 #2 av: Pelleminer

#1 tack för svar! Bajset ser normalt ut så jag behöver nog inte vara nervös :)
Ska ta tag i klorna så fort som möjligt då :)

Anmäl
2017-09-12 09:15 #3 av: Loppelus

Lycka till.

Anmäl
2017-09-12 15:37 #4 av: JohannaN

Bra att du skall hjälpa honom med klorna, tänk på att inte klippa för långt in då där finns en pulpa, använd en kökshandduk eller liknande för att hålla fast honom, då brukar dom inte bli lika rädda för handen efteråtGladVill du ha tips på hur det skall se ut när du håller fågeln för att klippa klorna på fågeln skickar jag med en bild här åt digGlad

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på www.undulater.ifokus.se samt www.burfaglar.ifokus.se

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.