Allmänt om undulater

Långväga transport av undulater ?

2017-06-06 14:03 #0 av: Dulcia7

Undrar hur stressande det är för undulater att transporteras långväga t.ex Stockholm till Norrbotten. Är det att avråda ? Eller funkar det ? Då sitter fågeln i en transportbur.
Tacksam för svar !😃

Anmäl
2017-06-06 14:34 #1 av: spacebirds

Självklart är det att avråda, och en sjuk eller dålig undulat kanske kan ta seriös skada av det, men det *går* ju att frakta undulater längre sträckor. Två av mina killar är från Falkenberg så de fick åka en ca 6 timmars bilfärd hem till mig i Stockholm, de satt då i övertäckt transportbur (bredvid mig i passagerarsätet så jag kunde hålla buren stabil!) och vi hade tur med vädret så de kunde följa med ut i buren under matraster osv, och det fungerade bra, om än inte jätteroligt för de små! 

Anmäl
2017-06-06 15:38 #2 av: Dulcia7

Tack spacebirds för ditt svar. Funderar på att köpa in undulat från uppfödare som bor långt ifrån mig. Undra om jag kan ta fågeln i transportbur och åka buss eller tåg med den ? Vill ju inte att den blir sjuk på kuppen då är det kanske bättre att avstå.

Anmäl
2017-06-06 19:38 #3 av: JohannaN

Det går bra att transportera små liv men det är viktigt att buren står stadigt, gärna fastspänt, att man täcker över delar av buren vilket jag märkt funkar bäst för då kan dom ändå ha lite koll på vad som händer ute i stora vida världen och får inte samma panik som när den är helt övertäcktGladSamt att ge dom vitaminer och mineraler så dom kan fylla på sin depå efter resan och såklart lugn och ro några dagar efter resanGlad

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på www.undulater.ifokus.se samt www.burfaglar.ifokus.se

Anmäl
2017-06-06 23:18 #4 av: spacebirds

åker du buss eller tåg kan du ju hålla koll på buren att den står stadigt osv, så det borde fungera! har också fungerande upplevelser av tågresor med undulater sträckan Göteborg-Stockholm. självklart då viktigt som Johanna säger att låta fåglarna "landa" lite hemma sedan, men det är ju också generellt viktigt när du får hem dem från en uppfödare! Glad

Bli sjuk kommer fågeln nog inte bli, risken är att sjukdomar som redan ligger och trycker omärkt kommer upp till ytan pga stressen av flytten, men i så fall är det sjukdomar som hade visat sig framöver ändå, och det blir nästan lättare då om de kommer fram och blir märkbara. att den blir sjuk av resan är ingen stor risk. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.