Annons:
Etiketterallmänt-om-undulaterbeteenden-hälsa-skötselmat-utfodringhälsa-sjukdomarhäckningutfodringfakta-om-undulaterartikel
Läst 2544 ggr
JohannaN
2018-12-03 22:13

Naturens mineral Bentonit lera!

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Fåglar i det vilda måste på ett eller annat sätt få i sig av viktiga mineraler precis som våra bur hållna fåglar. Dom behöver också ha en egen ditox och i det vilda finns det områden som är eftertraktade av dom vilda fåglarna och på dom flesta kontinenter och namnet på detta mineral är bentonit lera. Här tas upp mer om det hela................

Bentonit även kallad Montmorillonit lera är ett geologiskt material (hårda och kemiskt väldefinierade väldigt små ämnen) som kan klassas både som jordart och sedimentär (avlagring) bergart, beroende på sedimentets omvandling och oftast från sedimenterad vulkanaska. Bentonit har en fantastisk förmåga att binda sig till vatten och det är endast lermineral som binder till sig vatten. Natriumbentonit sväller mer än kalciumbentonit och det är just natriumbentonit som då används till kattsand bland annat och inget fåglarna ska äta av. Kalcium bentonit kan vara vit, blekrosa, blå, gul, röd eller grön i färgen med nyanser där emellan.

Bentonit lera innehåller ett överflöd av mineraler som fåglarna får i sig av och några av dom inkluderar kalcium, magnesium, kiseldioxid, natrium, koppar, järn och kalium och Bentonit lera är en basisk och mycket mineralhaltig jordart med en renande effekt som förbättrar produktionen av enzymer i alla levande organismer. Den suger upp tungmetaller, slaggprodukter och skadliga bakterier inuti kroppen och tarmarna och transporterar ut dem den naturliga vägen. Bentonit lera balanserar tarmarnas pH-värde och bakteriestammar och kanske är det så här som dom vilda fåglarna håller sig friska. Men även individer i olika kulturer hänvisar till det som "helande lera" som rensar kroppen. Som detox/avgiftning, har kalcium bentonit använts i stor utsträckning hos människan vid behandling av smärta, öppna sår, kolit (inflammation i slemhinnan i ändtarmen), diarré, hemorrojder, magsår, tarmproblem, akne, anemi och en mängd olika andra hälsoproblem.

I djurstudier så blev slutsatsen att en diet, som inkluderade 1-4% bentonit lera, påverkade näringsstatusen för de studerade djuren på ett positivt sätt.

Det finns stuider både från NASA som gjordes 1960 samt California Earth Minerals som visar på fördelarna med bentonit lera och då var det kalcium bentonit. www.californiaearthminerals.com .

Mina tankar kring det hela Mina tankar om att ha bentonit lera hos sina fåglar är att jag ser enbart det positiva i det hela, där leran ska vara en del av den varierade kosten och det ska då vara kalcium bentonit. Då jag läst lerans super bra egenskaper och hur den använts långt tillbaka i tiden och där djur och fåglar runt om i världen använder sig av leran, så är det fakta nog för mig att använda det till mina fåglar. Och då det också finns flera artiklar och studier där det går att läsa om denna lerans egen-skaper att rensa ut vad gäller bakterier, svamp etc. så ser jag ännu mer fördelar med att använda just bentonit lera till mina fåglar. Det finns lera för burfåglar att köpa bland annat på denna sidan:
www.zoosajten.se dessa stenar finns under duvor.
På dessa sidor som är sidor för hästar men är samma för alla djurslag:
www.4dh.se
www.chiadegracia.se

Finns också i flytande form:
www.glutenochmjolkfri.se

Infon funnen på dessa sidor

www.shirleys-wellness-cafe.com
www.thebestbirdfood.com
www.eytonsearth.org
www.ncbi.nlm.nih.gov
www.californiaearthminerals.com

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på http://undulater.ifokus.se https://fageltorget.fria.ifokus.se/ samt http://burfaglar.ifokus.se .

  • Redigerat 2020-10-16 00:31 av JohannaN
Annons:
Upp till toppen
Annons: