2018-04-19 23:47 #0 av: JohannaN

Kokbananen har en väldigt unik egenskap som kommer att tas upp i denna artikel, något som kan vara till hjälp hos våra små liv, något som vi kan blanda i fåglarnas chopar och annan mat, här tas upp mer om det hela........................

Kokbananer har en hel del namn bland annat Pisang och matbanan och är en ren natur-produkt ett som väljs ut av storväxta bananer. Dom kokbananer som används är av släktet Musa Sapientum Var. Paradisiaca, inte att förväxla med vanliga bananer. En intressant sak som jag fått läsa är att Brittiska och Indiska forskargrupper har funnit en verksam substans i dessa banansorter som stimulerar celltillväxten hos slemhinnorna i magsäcken och tolvfingertarmen. Det som sker är att sår och skador i slemhinnorna läks samt att tjockare och mer motstånds-kraftiga slemhinnor bildas. Vilket är en unik egenskap. Den sägs också ha god effekt på både tunntarm och tjocktarm. Jag läste också att användare rapporterat om att dom tagit kokbananer/Pisang-pulver som ett botemedel mot kronisk diarré, tarmfickor och läckande magmun med reflux (Det är en medicinsk term beträffande vätska med rörelse mot den normala riktningen) som följd.

Läste också att det har också upptäckts effekt mot det dåliga LDL kolesterolet där det hade som effekt att det goda kolesterolet ökade och detta hos försöksdjur. Kokbananernas egenskaper funkar som så att yt-cellerna i den slemhinna som klär magens insida bildar en mer motståndskraftig barriär. Läste också att de brittiska forskarna kunde till sin förvåning konstatera att slemhinnan till och med var synbart tjockare hos råttor som fötts upp på just malda kok bananer. Den gör också att mer sekret frisätts i magen, vilket sedan lägger sig som ett skyddande skikt så att saltsyran och pepsinet (spjälkar protein) i magsaften inte kommer åt att fräta på cellerna. Den är också bra för hjärta och kärl.

Jag läste också att den innehåller hela 10 viktiga vitaminer, antioxidanter samt 18 olika mineral och spårämnen, bland annat: Vitaminerna A, betakaroten, E, B1, B2, B3, B6, B9 och C. Mineralerna Fosfor, Järn, Kalcium, Kalium, Magnesium, Natrium, Selen och Zink.

Detta är en naturlig produkt som man då kan ge fåglarna. Doseringen är 1 kryddmått till en liter vatten.

Infon funnen på dessa sidor

https://livsmedelsinfo.nu/livsmedel/n%C3%A4ringsv%C3%A4rde-kokbanan.html

https://en.wikipedia.org/wiki/Banana_powder

http://www.phytojournal.com/vol1Issue3/Issue_sept_2012/9.1.pdf

https://www.ortagubben.se/ovrigt/artiklar/pisangpulver