Annons:
Etikettutfodring
Läst 4233 ggr
JohannaN
7/20/16, 4:25 PM

Vinbäret en god nyttighet för undulaterna!

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
Förhandsgranskning av bild 1 av 5
Förhandsgranskning av bild 2 av 5
Förhandsgranskning av bild 3 av 5
Förhandsgranskning av bild 4 av 5
Förhandsgranskning av bild 5 av 5

Ett av de vanligaste bären i våra trädgårdar nämligen vinbär är ett syrligt och nyttigt bär som man kan ge fåglarna utav. Det brukar vara uppskattat. Här tas upp mer om det hela..............

Vinbär är ett av det vanligaste bär vi kan finna i trädgårdarna i Sverige och alla vet vi ju hur goda dessa härliga syrliga bär är, så brukar också vara fallet för våra burfåglar. Vinbär är nämligen ett bär vi kan ge våra fåglar utan problem, även grenarna och bladen kan ges och alla färgerna röda, svarta, gula, rosa och vita. Röda vinbär är ett samlingsnamn för trädgårdsvinbär och skogsvinbär och är mer syrliga medans dom svarta vinbären har en mer starkare doft och smak, dom vita vinbären är en mutation av dom röda vinbären.

Dom svarta vinbären är oftast inte lika uppskattade som dom röda och vita men man kan erbjuda dom svarta till fåglarna då det finns dom som mer än gärna äter dom. Dom svarta vinbären är dom som är nyttigast och innehåller olika vitaminer och mineraler, även flavonoider som är antioxidanter men även dom vita och röda innehåller mycket nyttiga saker som ger en bra variation i våra fåglars kost.

Mineralerna som finns i vinbär är: Kalium, kalcium, fosfor, magnesium, järn, selen.

Vitaminerna som finns i vinbär är: C-vitamin, E-vitamin, K-vitamin och vitamin B3.

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på http://undulater.ifokus.se https://fageltorget.fria.ifokus.se/ samt http://burfaglar.ifokus.se .

Annons:
Upp till toppen
Annons: