2014-01-16 15:25 #0 av: JohannaN

Det är alltid svårt som ny fågelägare att veta hur man skall hålla i sin fågel om man måste medicinera, klippa klor eller göra en allmän hälsoundersökning vid sjukdoms-oro. Det är inte det lättaste att veta hur man håller i fågeln så här tas upp mer om det........

Hur man håller en fågel när den blir sjuk är inte lätt för den ovana att veta så därför kommer här två bilder som visar hur man gör. Man kan hålla fågeln som den är men också i en linnehandduk eller hushållspapper så fågeln blir inlindad och där med lättare att hålla. Man skall hålla fågeln så man håller huvudet mellan lång och pekfinger i ett stadigt och fast grepp men inte för hårt. Resten av fingrarna sluter sig om fågelns kropp så man håller vingarna intill kroppen på fågeln. Om man klipper fågelns klor så håller man foten med ringfinger och tumme.


Håller man med linnehandduk eller papper gör det att man slipper att få bett på fingrarna vilket dom små liven är bra på. Så när det gäller medicinering eller undersökning av hull och allmäntillstånd är då ett papper det bästa sättet att hålla fåglarna på. Andra handen håller man sprutan med om fågeln skall medicineras eller undersöks med.