Foder

Blåbäret Naturens Super Bär Att Ge Till Fåglarna!

2013-09-18 18:33 #0 av: JohannaN

Blåbär naturens egna super bär som är sprängfyllda med nyttigheter som våra fåglar behöver. Ett välkommet tillskott i fåglarnas varierade kost. här tas upp mer om det........

Blåbärs ris något som är väldigt uppskattat för våra undulater.

Blåbär är något av det nyttigaste våra fåglar kan äta. Blåbär innehåller hög halt av antioxidanterna flavonoider och antocyaner. Det är antocyaniner som ger blåbär deras blåa färg. De innehåller också rikligt med A, C, E och B6-vitaminer, kalcium, kalium, fosfor, järn och magnesium. C-vitaminförekomsten i blåbär är hög. Antioxidanterna i blåbären har dessutom antiinflammatoriska egenskaper och verkar skyddande, främst för ögats små kärl.
Blåbär ökar fas-2-leveravgiftning vilket är bra för våra fåglar då särskilt bra för dom som lider av fettlever eller andra problem med levern. I denna fas förs giftiga ämnen intagna eller kroppsegna restprodukter samman med med de förråd av avgiftande mineral, vitaminer som fåglarna har i kroppen.
Denna process gör så att de ämnen som skadar kroppen blir vattenlösliga och alltså kan föras ut från kroppen. Giftiga ämnen stör andra funktioner i kroppen, så även om det är via levern som blåbäret verkar, så är det vanligt att allmäntillståndet förbättras.
Dom svenska blåbären är att föredra då dom innehåller mer
antioxidanter än dom amerikanska. 

Men det är inte allt då även blåbärsriset kan ges till fåglarna vilket brukar vara väldigt uppskattat och innehåller massor av nyttigheter för våra fåglar. 

Man kan ge den hel till fåglarna eller ner mixad och blandad med fröna.

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på www.undulater.ifokus.se samt www.burfaglar.ifokus.se

Anmäl
2013-09-18 21:00 #1 av: Fenix_Chicci

Mina fåglar får blåbär minst en gång i veckan året runt, de har dock inte fått något blåbärsris i år (matte har varit lite lat) men lär väl ut och plocka lite innan det blir för sent. 

Medarbetare på Undulater och Burfåglar

havanaisbus.wordpress.com

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.