Annons:
Etikettutfodring
Läst 7128 ggr
JohannaN
2013-09-08 17:06

Moroten väldigt nyttig grönsak att ge undulaterna!

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

den nyttiga grönsaken morot är ett nyttigt och bra tillskott i fåglarnas kost som man kan ge varje dag nerriven med deras frön eller hel här tas upp mer om morötter och varför den är så nyttig......

Morötter är en väldigt bra och nyttig grönsak till våra älskade fåglar, väldigt nyttigt både nerriven med fröna och hel morot upphängd i buren/voljären, hel morot ger både sysselsättning och motion till fåglarna. Då moroten kom till Europa från Asien för ca 600 år sedan var den lila. Den orange moroten, som vi känner den, har de orange-älskande holländarna förädlat. I dag är moroten en av våra mest populära rotfrukter. den smakar sött och fräscht, är härligt spröd, lätt att förvara och dessutom billig.

Moroten har en lång historia som kulturväxt och odlades i Medelhavsområdet redan för 2000 år sedan. Odlingen nådde Nordeuropa under medeltiden, med klosterväsendet. Morötter kan odlas över hela världen där jordmånen är lämplig men är bäst anpassad till och odlas mest i områden med tempererat klimat.
Morötter innehåller massor av fiber, vitaminerna B6, C och K och mineralerna kalium och mangan. Därutöver innehåller rötterna betakaroten – ett förstadium till A-vitamin, som skyddar infektioner och är bra för huden och ögat.

Morötter innehåller pektin som är blodsocker sänkande, den sänker även kolesterolet. och är bra för hjärtat. Morötter är bakterie- och virusdödande, är avgiftande för lever och tarmar. Morötter är även bra mot tumörer och Cancer som våra fåglar främst undulater får väldigt lätt.

Men också morotsblasten är nyttigt och bra för våra fåglar och ett bra tillskott i fåglarnas varierade kost så släng inte blasten utan ge den till dina fåglar.

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på http://undulater.ifokus.se https://fageltorget.fria.ifokus.se/ samt http://burfaglar.ifokus.se .

Annons:
epingle
2013-09-08 17:10
#1

En väldans tur det är nyttigt med morot då mina ääälskar det!

Upp till toppen
Annons: