Fakta om undulater

Engelska Undulater!

2013-08-27 21:27 #0 av: JohannaN

Här följer fakta om den större Engelska undulaten och vad skillnaden är på den och den vanliga.....

Den engelska undulaten avlades fram under senare delen av 1900. Engelska undulater är 2-3 gånger så stora som den vanliga Australiska undulaten som man hittar i de flesta djuraffärer. Redan vid 2-3 veckors ålder är de redan större än en vuxen Australisk undulat.

De har också ett mycket mer annorlunda utseende än den vanliga. De har längre och fluffigare fjädrar, med mycket mer uttalade markeringar än dom vanliga Australiska undulaterna, de har även större kindfläckar samt bredare, kraftigare panna och något intryckt näbb. Dom kan ha svårare att flyga då många är så tunga/klumpiga.

Engelska undulater har i allmänhet en mer söt och avslappnad personlighet som man vanligtvis inte hittar i de vanliga undulaterna. Otämjda engelsk undulater biter sällan en då dom är fram avlade till att vara lugna i sinnet till skillnad från den vanliga undulaten som inte tveka en sekund på att bita en. Detta genom hundratals år av selektiv avel för att få fram en så lugn personlighet som möjligt gör dem generellt mer avspända.

Engelska undulater är oftast mycket tystare än den vanliga undulaten. De gillar att sjunga och kvittra lite men de är inte alltid de väsnas så som de flesta Australiska undulaterna gör. Deras röster tenderar att vara lite djupare och inte så gälla.

Engelska undulater är oftast dyrare än den normala, och har kortare livslängd på cirka sju till nio år. Dom kan mäta ända upp till 30 cm från huvud till stjärt och det tar längre tid för dem att bli vuxna och könsmogna.
De engelska undulaterna är av exakt samma art som de vanliga bara att de Engelska är något större.

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på www.undulater.ifokus.se samt www.burfaglar.ifokus.se

Anmäl
2013-08-28 01:50 #1 av: Tarotstollan

Jag har undulater i tre olika storlekar, dock är den största inte engelsk men antar att han är en blandning av engelsk och vanlig undulat.

Min fråga är: kan en vanlig undulat hona paras med en engelsk undulat kille? Blir det någon skillnad på ägg storleken?
Tänker då på den stackars honan och om det då bli större ägg.

OBS! Jag skall inte para mina fåglar, undrar bara!

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2013-08-28 08:01 #2 av: kallepudas

#1 Lyckas man med en sådan parning så går det alltid tillbaka till ursprunget....alltså den australiska undulaten...så äggen blir i normalstorlek.


 

Anmäl
2013-08-28 16:00 #3 av: JohannaN

Äggen blir aldrig större än vad honan klarar av att få framGlad så det är ingen fara på taketGlad Precis som Kallepudas berättarGlad blandning av vanlig australiska undulaten och den engelska undulaten kallas för halvengelsk.

det finns alltså tre olika sorter på dessa små dun:

- Engelska undulater
- Halvengelska undulater
- Australiska undulater (den normala)

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på www.undulater.ifokus.se samt www.burfaglar.ifokus.se

Anmäl
2013-08-28 21:32 #4 av: Tarotstollan

Ja, det var ju skönt att höra att inte äggen blir större.

Min minsta kille är en omplaceringsfågel och jag antar att han är så liten p.g. av dålig mat när han växte upp. Eller kan det bero på något annat?

Han ser så rolig ut då han försöker att uppvakta honorna som är normal- stora undulater, för då sträcker han på sig och ser ut som om han står på tåSkrattar! Jättegulligt också!

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2013-08-28 23:31 #5 av: MimmiH

Han kan ju vara liten av rent naturliga skäl, att han har dom generna, svårt att veta orsaken.

Ha ha, vad gulligt. 

Anmäl
2013-08-30 07:31 #6 av: Gwydion

Det kan beror på många saker att din undulatkille är liten.

Ett kan vara som du är inne på vitaminbrist, men det kan också tyda på att han är inavlad. Inavel ger mindre storlek, vi kan ju se detta på inavel hos våra hundar och katter. Eller också så är han bara kort i rocken

Anmäl
2013-08-30 17:27 #7 av: kallepudas

#6 Nej inavel ger inte mindre undulater.....den vilda undulaten är mycket mindre än "våra normala" så det är våra som är inavlade så dom blir större än dom skulle blivit i vilt tillstånd.

Har för mig att jag läste en artikel om husdjurs-undulater precis som våra som rymt & blivit utsläppta i usa..tror det var Florida.....där har dessa undulater skaffat avkommor & hela flocken av undulater återgår till standargröna & mindre djur....

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.