Beteenden, hälsa & skötsel

Var köper jag min fågel?

2013-08-24 13:36 #0 av: JohannaN

Det är inte alltid lätt att veta var man köper sin fågel, här kommer tips om vad man bör tänka på o.s.v .........

Att köpa från en seriös uppfödare är bättre än i zoo-affärer. En seriös uppfödare tänker alltid på fåglarna i första hand och att de inte får vara sjuka eller svaga individer som sätts i häck, seriösa uppfödare tänker också på att fågelföräldrarna måste ha goda egenskaper som uppfödaren vill skall föras vidare och de lever alltid under hälsosamma förhållanden med den kost och motion dom behöver med lagliga burar och massor av kärlek som läggs ner på varje individ. En seriös uppfödare ser också till att fåglarna är friska och i god kondition för en häckning så som att avmaska dom, ser till att det inte finns kvalsterangrepp på fåglarna och känner sina fåglar utan och innan. Fågelföräldrarna hos en seriös uppfödare är alltid ordentligt upp-matade innan häckning för att orka. Oftast när det gäller seriösa uppfödare kan man se generationer tillbaka på just den unge man köpt och man får med uppfödarbevis samt också ses mer ofta stamtavla vid köp vilket också är bra för att kunna följa ungen/ungarna man just köpt.

I zoo-affärer kommer undulater och andra fågelarter oftast från grossister, en grossist är ett företag som säljer till andra företag i större mängder eller antal och dessa tänker sällan på genetiken hos fåglar, det kan inavlas, sjukdomar finns oftast med i bilden som förs vidare från föräldrar till ungar och där föräldrarna häckas till dom inte längre orkar mer, även långa transporter kan förekomma för fåglar som säljs till zoo-affärer och där fåglarna blir väldigt, väldigt stressade som följd.

så därför uppmanas till alla att helst köpa av seriösa uppfödare så att det avlas vidare på friska individer där det finns koll på aveln!

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på www.undulater.ifokus.se samt www.burfaglar.ifokus.se

Anmäl
2013-08-24 17:23 #1 av: epingle

Passar på att påminna om vår namninsamling för att kräva granskning av djurgrossister! Glad

http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=7315

Anmäl
2013-08-25 10:22 #2 av: Starfall

Ja, att köpa frän en seriös uppfödare är det absolut bästa! Det är också roligare för köparen då man får så mycket fakta om fåglarna man köper. Köper man i djuraffär kan man ju oftast inte få någon information om fåglarnas föräldrar, och för att inte tala om åldern på fågeln man köper. Visst, är det en väldigt ung fågel så kan man uppskatta åldern rätt bra. Men efter första ruggningen är det inte alltid så lätt att se om undulaten är 3 månader eller ett par år. Man kan lätt bli lurad.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.