Annons:
Etikettfakta-om-undulater
Läst 7015 ggr
JohannaN
2013-04-26 00:08

Undulaten ett flockdjur som ej vill leva ensam!!!

Undulaten är ett flockdjur som i det vilda lever i flockar på upp till 1000 inivder eller fler och förflyttar sig tillsammans, söker föda och vatten ihop, puttsar sig ihop och är väldigt sociala.....

Puss, Babben och Buddha i ett glatt samtal på undulatiska så som det ska va.

Undulaten är ett flockdjur som i det vilda lever i flockar på upp till 1000 inivder eller fler och förflyttar sig tillsammans, söker föda och vatten ihop, puttsar sig ihop och är väldigt sociala. Du som människa kan aldrig ersätta en undulats behov att få tala med någon som kan sitt språk så varken människan eller speglar kan ersätta ett verkligt undulat sällskap. 

Ensamlevande undulater som har en spegel blir lätt besatta av spegelbilden som den matar och som då kladdas ner och där bildas bakterier som fågeln kan bli sjuk av, så speglar skall inte finnas i en undulats värld. En fågel som lever ensam börjar tillslut att tala människans språk för att få någon respons av någon, många tycker detta är fantastiskt och roligt men jag säger att det är raka motsattsen ej fantastiskt och hemskt. en undulat i en flock brukar sällan lära sig tala som en människa.

En ensam undulat kan också lägga till sig dåliga vanor som t ex att bitas och få psykiska störningar av sin ensamhet. Just därför kan man inte tjata nog om att man införskaffar två undulater när man väl tänkt ut köpet noga.

Har man två eller flera undulater är dom lättare att få tama, lära sig äta nya saker och utforska saker. Tillsammans är dom helt underbara och kliar varandra och sitter tätt intill varandra. Finns bara fördelar att ha två eller fler undulater.

Dom bildar också par och finns det ingen hona som hannarna kan uppvakta ja då tar dom en hanne istället. Det spelar ingen roll om det är en hona och en hanne, hanne och hanne eller hona och hona som du köper ihop men bäst ihop är en hona och en hanne eller hanne och hanne. så länge man inte har en holk blir det inga ungar. en holk ska inte finnas i buren om man då inte tänkt att häcka dom vilket är ett stort ansvar som bör tänkas över noga.

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på http://undulater.ifokus.se https://fageltorget.fria.ifokus.se/ samt http://burfaglar.ifokus.se .

Annons:
Fenix_Chicci
2013-04-26 16:23
#1

Bra fakta :)

Men vill bara påpeka en sak på slutet. Det går jättebra att skaffa två honor, de funkar oftast lika bra som en hane och en hona eller två hanar. Sen så ser jag iallafall i min flock (och vet att det är likadant i andra flockar) att de även hanarna väljer att uppvakta varandra och honorna uppvaktar varandra fast det finns flera av samma kön så de bryr sig inte så mycket om sånt :)

Medarbetare på Undulater och Burfåglar

havanaisbus.wordpress.com

drutten2
2013-04-28 17:10
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#2

Mitt lilla gäng. ❤️

epingle
2013-04-28 19:27
#3

Men åh, så fint! Undulater är verkligen underbara! 🙂

JohannaN
2013-08-30 21:21
#4

visa gärna upp fler bilder på era undulatgäng🙂

Härlig bild Drutten2🙂

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på http://undulater.ifokus.se https://fageltorget.fria.ifokus.se/ samt http://burfaglar.ifokus.se .

Upp till toppen
Annons: