Annons:
Etiketthälsa-sjukdomar
Läst 3639 ggr
Robeloto
2017-08-28 19:30

Han orkar knappt flyga, kvittrar aldrig mer..

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Jag har två undulater. Knubbe och Koko. Min gröna undulat är pigg och glad, men hans blåa kompis Koko är allmänt seg, orkar knappt till att flyga, störtar ofta och har slutat kvittra helt. :( Allt började sen Koko blev dålig i magen och hade väldigt smutsig kloak då. Då gav jag honom bara frön och så småningom blev han bättre i magen, men blev då segare.

Jag har gett dem väldigt lite frukt och grönt den senaste tiden. Vet inte om det beror på det. Idag har jag gett dem rivna morötter. Ska försöka ge dem extremt mycket mer frukt och grönt nu för att se om det blir skillnad i hälsan på Koko.

Att tilläggas är att Koko aldrig blivit riktigt tam heller. Alltid varit den rädda och den med mest energi. Nu orkar han knappt flyga iväg när man kommer med fingret.

Vad tror ni det kan vara?

Annons:
aliciablad
2017-08-28 19:47
#1

Kan inte mycket om sjukdomar men det låter som om ett veterinärbesök verkligen är på sin plats!

Robeloto
2017-08-28 19:58
#2

Varenda gång jag varit till veterinär har det inneburit avlivning, så därför vågar jag inte, men måste väl till slut om det inte blivit bättre.

Frö
2017-08-28 21:33
#3

Det brukar vara bråttom när en undulat visa att han är dålig då det ligger i deras natur att, så länge det går, dölja att de är sjuka pga att de annars blir ett lätt byte för rovdjur. Hoppas att du får hjälp och att din undulat blir frisk. 🙂

Har en flock med 7 undulater som är i åldrarna från 6 mån till 3 år och som bor i en voljär. De är ur den blå serien, är gulmaskade, opalin och skuggvinge. Alla har fått namn efter städer i Himalaya: systrarna Paro och Pimi, hanen Lhasa, honan Pokhara, honan Tingri , hanen Katmandu och hanen Thimphu.

Robeloto
2017-08-28 23:21
#4

Ja, blir väl veterinärbesök i veckan. Ställt in mig på att han kommer dö då. Då kommer nog den andra undulaten att stryka med också. Fåglar kan sörja sig till döds.

JohannaN
2017-08-28 23:44
#5

Mitt tips är att åka till en fågelkunnig veterinär om det går, men det din kille har låter som det som min ena fågel haft aspergillus svamp. Är han andfådd och andas med öppen mun ??🙂

Om man slavar med kosten kan det innebära brister i kroppen som i sin tur kan leda till sjukdomar och sämre immunförsvar🙂Berätta mer än gärna hur kosten ser ut och vilket fröfoder dom får av dig så skall jag hjälpa dig att komma på rätsida med det hela, det gäller att erbjuda av en varierad kost med olika sorters nyttigheter till dom, ha ett bra fröfoder med bra kvalité samt ha ett bra vitamin och mineral preparat.
Blötlagda frön (frön som fått ligga i blöt under natten, sköljs noga på morgonen innan servering) av ett bra kvalitetsfoder är superbra för fåglarna och nyttigt, odlade skott av havre, vete och korn är också ett enkelt och bra tips, även ärtskott och solrosskott är ett tips, krasse lika så🙂

Att också ge av olika sorters grönsaker, örter, bär, frukt (enbart då och då), ätbara blommor, växter i naturen ect. är superviktigt att ge olika och varierat av🙂

Vill du ha listor på ätbara olika saker är det bara att hojta till🙂

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på http://undulater.ifokus.se https://fageltorget.fria.ifokus.se/ samt http://burfaglar.ifokus.se .

Robeloto
2017-08-31 08:27
#6

Vet inte vad det är. Vingarna hänger väldigt långt ner på kroppen. Inte många pip ifrån honom. Han har åtminstone ätit lite grönsaker nu så som gurka och morot. Men läget blir sämre för var dag. Vet inte vad jag ska göra. Han kommer nog dö och är orolig hans burkompis kommer ta det hårt. Ligger väl antagligen på burgolvet innan veckan är slut tyvärr. :(

Annons:
Frö
2017-08-31 13:19
#7

Nu ska jag tala klarspråk.

Tycker du det är rätt att utsätta din undulat för lidande bara för att du inte vågar kontakta veterinär?

Om du är minderårig (under 18 år) så får dina föräldrar ta tag i detta.

Har en flock med 7 undulater som är i åldrarna från 6 mån till 3 år och som bor i en voljär. De är ur den blå serien, är gulmaskade, opalin och skuggvinge. Alla har fått namn efter städer i Himalaya: systrarna Paro och Pimi, hanen Lhasa, honan Pokhara, honan Tingri , hanen Katmandu och hanen Thimphu.

Robeloto
2017-08-31 16:40
#8

Klart jag vågar nu när det börjar bli mer akut. Jag är 35 år och jag har försökt kontakta veterinären flera ggr denna vecka. Idag satt jag 2 timmar i telefonkö t. ex. Det är inte lätt att få tag i en veterinär tyvärr. Jag bor tyvärr inte i en stor stad som ni andra som har 10 m till närmsta djursjukhus.

Frö
2017-08-31 17:42
#9

Det är bra om du skriver att du försökt kontakta veterinär. Det intrycket får man inte av ditt inlägg #6, att du försökt kontakta veterinär flera ggr denna vecka. Därför reagerade jag.

Bara för att man har nära till veterinär så betyder det inte att de är kunniga om fåglar.

Har en flock med 7 undulater som är i åldrarna från 6 mån till 3 år och som bor i en voljär. De är ur den blå serien, är gulmaskade, opalin och skuggvinge. Alla har fått namn efter städer i Himalaya: systrarna Paro och Pimi, hanen Lhasa, honan Pokhara, honan Tingri , hanen Katmandu och hanen Thimphu.

Robeloto
2017-09-02 07:59
#10

Nej, jag fick inte riktigt med mig det i inlägget som det var tänkt. Har så mycket i tankarna. Det verkar hopplöst att komma fram till veterinär. Nu har han fått lös avföring igen och blir ganska kladdig i kloaken. För att det inte ska fastna och täppa till har jag badat fågeln i varmt vatten och försökt rengöra så gott och försiktigt det bara går. Försöker nu göra det varje dag. Har även satt en lampa nära buren som är på dygnet runt.

Jag får även se till att hålla buren stängd nu mer, för han vill ut och flyga och då störtar han. Så flygningen är ännu värre än tidigare. Vingarna är rätt hängiga och han är lagom uppburrad. Näbben ser fin och frisk ut. Koko har varken försämrats eller förbättrats. Den andra fågeln är iaf frisk. Jag ger dem färskt vatten varannan timme. Fröna består av Premium Budgies prestige. De får gurka och morot varannan dag. Jag funderar på att köpa té och det stod att svart te skulle vara bra för en dålig mage. Men borde inte just kamomill-te vara det bästa isf för undulaten?

Jag hoppas jag får tag i veterinär senast måndag. Tycker det är hemskt. Vet inte om han lider heller, men ser inte ut som det.

JohannaN
2017-09-02 10:33
#11

Har du någon lokal veterinär, för då kan dom samarbeta med varandra ?? Min tanke är helt enkelt aspergillus men det kan vara en infektion i övre eller nedre luftvägarna men också en tumör som gör att flyger dåligt, vitaminer och mineraler är viktiga särskilt när dom är sjuka att ge så det måste köpas in, för om man inte får ordning på kosten blir dom väldigt lätt sjuka och tyvärr är inte kosten tillräcklig för fåglarna. Vill du ha hjälp så hjälper jag mer än gärna till så du får ordning på kosten och vart du kan finna bra grejer till dom🙂

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på http://undulater.ifokus.se https://fageltorget.fria.ifokus.se/ samt http://burfaglar.ifokus.se .

Robeloto
2017-09-02 17:54
#12

Okej, tack så mycket. Den lokala veterinären kan ingenting om fåglar och har även fått dåligt rykte. Så hade helst inte velat komma i kontakt med dem. Kan ju vara Aspergillus eller tumör, men det hoppas jag verkligen inte. :(  Står att de kan få det pga dåligt städad bur. Jag städar buren minst en gång i veckan, så det kan ju inte vara det.

Förstår att det kanske inte  alltid är tillräckligt med vitaminer och mineraler i frön, frukt och grönsaker. Hade ju varit bra med vitaminer i pulverform. Har hört att de  vitaminer man droppar i vatten bara dunstar bort direkt.  Så var jag orolig att det varit nåt fel med fröna jag gett dem, men då skulle väl båda fåglarna drabbas?

Finns det något du rekommenderar till Koko? Jag tänkte iaf testa med kamomill-té nu som jag köpt.

JohannaN
2017-09-03 13:52
#13

Det är mycket som kan orsaka aspergillus och denna svampen trivs i varma, fuktiga och mörka miljöer så som matjord, komposter, husdammar, livsmedel etc. så det finns en rad olika ställen fåglarna kan få i sig av denna svamp och en rad symptom beroende på vart i kroppen den sätter sig🙂
Men det som är den mest oroande biten för fåglarna är att dom inte får den kost dom behöver för att må bra🙂

**Symptomen vid aspergillius 
**När det kommer till denna svamp kan alla inre organ angripas av organismen och kolonier av svampar kan växa som tumörer i fågelkroppen. Andningssystemet är den primära platsen för infektion där vita knutor visas och slutligen tränga igenom vävnaden och ett stort antal sporer kommer då in i blodomloppet. Sporerna färdas sedan i hela kroppen på fågeln och kan då infektera flera organ inklusive njurar, hud, muskler, mag-tarmkanalen, lever, ögon och hjärna. Den akuta formen drabbar oftast unga fåglar och leder många gånger till hastiga dödsfall. 

När det kommer till symptom på den akuta formen inkluderar det andnöd, kraftig trötthet, upphörd aptit, cyanos (en blåaktig färgning av slemhinnor och / eller hud) samt ökat vattenintag och vätskerik avföring.

Den kroniska formen är mycket vanligare och tyvärr mycket mer dödlig på grund av dess lömska natur. Den kroniska formen har ett smygande händelseförlopp med dämpat beteende, försämrad aptit och avmagring, svullen i ansiktet, den kan ha svårt att röra sig, ha svårt för att andas (andningsbesvär brukar inte upptäckas förrän sent i sjukdomsförloppet).

Den lokala formen är granulombildning (ansamlingar av svampen) i näsborrar, bihålor, luftstrupe och struphuvud. När granulom bildas i näsborrarna och bihålorna ses de som svullnad i ansiktet och uttöjda näsborrar.

Om lever angripits ses en grön missfärgning på urarterna och veterinären kan känna en förstorad lever. Ospecifika symptom kan inkludera minskad aptit som leder till viktnedgång och muskelförtvining. Om njurar angrips kan man se symptom av ökat drickande, vätskerik avföring och gikt. man kan också se sådant som uppstötningar, onormal avföring eller diarré, överdriven urinering, depression och apati.

Det är vanligt med sekundära bakterieinfektioner och då kan det rinna från näsborrar eller ögon samt fågeln kan må allmänt dåligt och kan orsaka förändrad röst och även pipljud kan förekomma. Om någon del av det centrala nervsystemet har blivit involverade, kan fågeln ha darrningar, en ojämn eller ostadig gång, anfall eller förlamning. 

Bra preparat att ge sina fåglar är detta multivitaminer från Granngården, finns i en större och en mindre dunk, som du gör så här med du tar bort vattnet på kvällen till fåglarna. På morgonen får dom torra frön så dom blir törstiga, därefter får dom vitaminer i vattnet och dosen är 4 droppar till en dl vatten, vitaminerna är ett koncentrat, efter att ha sett att alla druckit av vattnet så sätter man in nytt fräscht vatten igen till dom:
http://www.granngarden.se/Sortiment/Djur-%26-Foder/H%C3%A4st/H%C3%A4stfoder/Fodertillskott/Fodertillskott-Lantm%C3%A4nnen-Protect-Multivitamin%2C-1-l/p/1196372

_Och dessa mineraler som du gör samma sak med som texten ovan, doseringen är 2 droppar till 1 dl vatten: _http://www.zoosajten.se/fagel/foder/tillskottsprodukter/mineral-plus-400-ml

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på http://undulater.ifokus.se https://fageltorget.fria.ifokus.se/ samt http://burfaglar.ifokus.se .

Annons:
Robeloto
2017-09-03 17:46
#14

Fast jag tror inte det är Aspergillus. Tycker inte det stämmer alls.

JohannaN
2017-09-03 20:14
#15

Även fall det inte är denna svamp kan det vara en tumör eller liknande, men oavsätt så behöver fågeln/fåglarna ett bra vitamin och ett bra mineral för att kunna stärka sitt immunförsvar. Även blötlagda frön är ett tips, sedan till frågan vad har du för fröblandning ??🙂

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på http://undulater.ifokus.se https://fageltorget.fria.ifokus.se/ samt http://burfaglar.ifokus.se .

Robeloto
2017-09-04 14:57
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#16

Ja, det kan ju tyvärr vara det. Ska testa med blötlagda frön. Fröblandningen jag alltid köper är Budgies Premium Prestige. Är det bra att köpa vitamin i pulverform? Jag vill verkligen inte ha den man droppar i vatten, eftersom det är helt värdelöst!

Det ser ut som om Koko mår lite bättre. Tycker vingarna inte hänger lika mycket som tidigare. Men han är fortfarande uppburrad och nu bajsar han löst 50/50 skulle jag vilja säga. 

Han har pickat bort alla sina vita dun från kloaken, antar han gjort det för att det fastnade så mycket tidigare. Kvittrar gör han fortfarande inte, men ibland kan man höra ett litet pip ifrån honom. Flyga kan han göra nu, men absolut inte lika bra som vanligt. Tar sig nu upp på takfläkten åtminstone. I övrigt är han lika seg som vanligt. Badar honom fortfarande i varmt vatten om jag ser att det fastnat bajs i kloaken.

JohannaN
2017-09-05 14:06
#17

Den fröblandningen du visar på bild är inte den bästa på marknaden tyvärr😕Dessa är dom bästa och har mycket bra kvalité:
http://www.undulatshopen.se/foder/froblandningar/undulatshopens-favorit-mix.html

När det kommer till vitaminer och mineraler så för att slippa att det blir dåligt gör du på detta vis att du tar bort vattnet på kvällen till fåglarna. På morgonen får dom torra frön så dom blir törstiga, därefter får dom vitaminer i vattnet och dosen är 4 droppar till en dl vatten, vitaminerna är ett koncentrat, efter att ha sett att alla druckit av vattnet så sätter man in nytt fräscht vatten igen till dom, det samma gäller mineralerna. Det finns i pulverform också  men problemet är att fåglarna inte får i sig det dom behöver alla gångerna, så tipset är att lägga det i vattnet på det vis som jag förklarar i texten🙂

Bra pulver är dessa:
http://www.zoosajten.se/fagel/foder/tillskottsprodukter/vitamin
http://www.zoosajten.se/fagel/foder/tillskottsprodukter/opti-breed-500g
http://www.undulatshopen.se/apoteket/easybird-on-food-complete.html
http://www.undulatshopen.se/apoteket/bioplus-40g.html
http://www.undulatshopen.se/apoteket/daily-essentials-3-50-g.html

Ett annat tips är att du köper ett probiotika till fåglarna så dom får hjälp i sitt immunförsvar via tarmfloran:
http://www.zoosajten.se/fagel/foder/tillskottsprodukter/flora
http://www.undulatshopen.se/apoteket/guardian-angel-40-g.html

Kosten är viktig och man måste få med alla komponenter för att fåglarna skall få må bra. Genom att erbjuda olika sorters grönt hjälper du dom, men frukt är inte det bästa till dunen utan bäst är så gröna salladssorter som det bara går, ju grönare ju nyttigare är dom, även odlade skott av vete, korn, solrosskott, ärtskott, gräs från fröblandningen ect. Denna sorts mat är jämförbar med den dom äter i det vilda, men där du tillägger morötter, broccoli, bär då och då och en gång i veckan frukt. Det finns så mycket vi kan ge våra små liv och det finns en lista här på forumet som kanske kan vara till hjälp🙂

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på http://undulater.ifokus.se https://fageltorget.fria.ifokus.se/ samt http://burfaglar.ifokus.se .

Loppelus
2017-09-05 20:19
#18

Har du tips på bra fröblandningar som inte är undulatshopen?

Djurälskare

Robeloto
2017-09-05 20:36
#19

Okej, tack så mycket!

Tala gärna om för mig varför den jag ger inte duger? Den innehåller dessutom frukter vilket din föreslagna fröblandning inte innehöll.

Blir inte heller klok på hur mycket olika fröblandningar det finns på nätet.  Brukar inte beställa från nätet. Hade ju vart enkelt om det fanns här där jag bor. Problemet är att i min lokala djuraffär (Arken Zoo) så har de endast dessa frön jag angav.

Frö
2017-09-05 21:13
#20

Frukt ska inte undulater äta dagligdags. Bara någon gång i vecka då de blir sjuka av för mycket socker. Sedan är den  inte lämplig att blötlägga eller grodda då den innehåller pellets. 🙂

Har en flock med 7 undulater som är i åldrarna från 6 mån till 3 år och som bor i en voljär. De är ur den blå serien, är gulmaskade, opalin och skuggvinge. Alla har fått namn efter städer i Himalaya: systrarna Paro och Pimi, hanen Lhasa, honan Pokhara, honan Tingri , hanen Katmandu och hanen Thimphu.

Annons:
Frö
2017-09-05 21:32
#21

En annan sockerfälla är en del fröstänger-  kräcker och sticks - då de ofta innehåller honung, socker eller frukt.

Har en flock med 7 undulater som är i åldrarna från 6 mån till 3 år och som bor i en voljär. De är ur den blå serien, är gulmaskade, opalin och skuggvinge. Alla har fått namn efter städer i Himalaya: systrarna Paro och Pimi, hanen Lhasa, honan Pokhara, honan Tingri , hanen Katmandu och hanen Thimphu.

Robeloto
2017-09-05 23:57
#22

Okej, jag får helt enkelt köpa den andra fröblandningen då och bara ge den jag har nu lite då och då. Tycker det är dålig stil av djuraffärer som har litet sortiment att man måste beställa från nätet istället. :(

Det verkar som om Koko mår lite bättre nu. Vingarna är inte lika hängiga,  men fortfarande tyst av sig. Fortsätter det så här kanske han blir frisk innan veckan är slut. Hoppas!

Frö
2017-09-06 00:49
#23

Jag ger vitaminer och mineraler i pulverform som jag pudrar lätt på blötlagda frön. Mina undulater får nästan bara blöt föda (blötlagd frön, groddar, skott, örter, grönsaker) så de dricker inget alls vad jag sett. Om jag skulle lägga vitaminer och mineraler i vattnet så skulle de inte få i sig något alls av detta. De dricker inte ens om jag ger dem torra frön. De äter med god aptit.

90% av alla undulatsjukdomar orsakas av för lite vitaminer.

Jag ger dem dagligen:

Nekton-MSA – mineraltillskott, inte vattenlöslig enligt burkens etikett.

Nekton-S – vitamintillskott, kan ges både på mjuk/fuktig mat eller i dricksvatten enligt burkens etikett.

Vid stress eller sjukdom har jag:

Guardian Angel – tillskott av ämnen som hjälper immunförsvaret att reagera snabbt och även effektivt mot alla bakterieinfektioner. Används i vatten eller på mjuk/fuktig föda. Gav mina undulater detta när jag hämtat hem dem från uppfödaren.De hade suttit i fågelkartonger i 3 timmar.

Det låter bra att Koko har börjat bli bättre. 🙂

Har en flock med 7 undulater som är i åldrarna från 6 mån till 3 år och som bor i en voljär. De är ur den blå serien, är gulmaskade, opalin och skuggvinge. Alla har fått namn efter städer i Himalaya: systrarna Paro och Pimi, hanen Lhasa, honan Pokhara, honan Tingri , hanen Katmandu och hanen Thimphu.

Robeloto
2017-09-06 03:58
#24

Nu har jag köpt Guardian Angel. Den verkar vara bra av vad man har läst om den! :) Ja, ska ta en bild på honom senare idag så får ni se formen på honom. Han är lite hängig och uppburrad. Men det var betydligt mer tidigare, så hoppas det är på väg åt rätt håll iaf.

Plyssen
2017-09-06 08:43
#25

Oj, jag hade ingen aning om att man behöver så många olika vitaminer och mineraler till sina undulater. MIna som jag hade för 20 år sen fick aldrig några vitamintillskott och inte heller något överflöd av grönsaker och de mådde jättebra och var hur pigga som helst.  Är det stor risk att undulater drabbas av någon sjukdom om de inte får tillskott alltså?

Loppelus
2017-09-06 09:30
#26

Att ge blötlagda frö varje dag gör dom häckningssugna, så är det så bra?

Djurälskare

Frö
2017-09-06 18:32
#27

#24 Bra att du fixat  Guardian Angel. JohannaN är jätteduktig på undulaters hälsa så ett foto är alltid bra. Själv är jag urdålig på sjukdomar då jag ännu inte kommit så långt i kunskapsinhämtning.

#25 Kolla denna tråd: http://undulater.ifokus.se/discussions/59b02132ce12c45d07000696-den-froatande-undulaten

#26 Det bästa är att variera mellan torra, blötlagda, grodda och odlade skott. Det är bäst att inte överdriva åt något håll.

Har en flock med 7 undulater som är i åldrarna från 6 mån till 3 år och som bor i en voljär. De är ur den blå serien, är gulmaskade, opalin och skuggvinge. Alla har fått namn efter städer i Himalaya: systrarna Paro och Pimi, hanen Lhasa, honan Pokhara, honan Tingri , hanen Katmandu och hanen Thimphu.

Annons:
Maleficum
2017-09-06 18:57
#28

#19 Du kan alltid prata med din djuraffär och se om de kan beställa hem andra sorters fröer. Ofta kan de ju beställa hem annat från de leverantörer de brukar beställa ifrån om man ber dem. Om du nu inte vill beställa från nätet.

Instagram: @theblindbunny
http://www.tizzys.n.nu

Robeloto
2017-09-06 19:31
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#29

Så här ser Koko ut idag iaf och det är denna form han har nu dygnet runt. Lite småhängig och uppburrad. Verkar inte bajsa löst alls idag. Inget kvittrande än så länge.

JohannaN
2017-09-07 09:43
#30

Loppelus Har lite tips på bra fröblandningar åt dig, får man fråga vart i det avlånga landet du bor ?? Vad gäller blötlagda frön så ger jag två dagar i veckan, inte mer🙂

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på http://undulater.ifokus.se https://fageltorget.fria.ifokus.se/ samt http://burfaglar.ifokus.se .

JohannaN
2017-09-07 09:45
#31

Plyssen Man behöver då och då ge sina fåglar vitaminer och mineraler, inte överdriva, jag ger ca en gång i veckan för att fylla på reserverna🙂Förstår din tanke, vi i Sverige idag ger våra fåglar alldeles för mycket och för näringsrik mat som gör dom både överviktiga och sjuka🙂Lagom är alltid ordet👍

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på http://undulater.ifokus.se https://fageltorget.fria.ifokus.se/ samt http://burfaglar.ifokus.se .

Loppelus
2017-09-07 16:18
#32

Bor runt Malmö

Djurälskare

Robeloto
2017-09-07 19:00
#33

Koko verkar ha försämrats. Tycker han har dålig balans också. Klättrar hellre än försöker flyga även om han kan det. Inte fått Guardian Angel än eller de nya fröna jag beställt. Det är det här jag inte gillar med internet. Man vill ju ha allt direkt, men får vänta säkert 2 veckor. =/

Så vägrar båda fåglarna nu att äta grönsaker eller mosade äggulor. Enda de vill ha är de där fröna. Jag tog bort alla frön och hade bara mosad äggula och grönsaker, men nu går de omkring överallt och letar annan mat. Verkar äta sitt egna bajs också. Typiskt.

Maleficum
2017-09-07 19:17
#34

#33 Blanda fröna i äggulan och grönsakerna så är det en chans de får i sig lite.

Du kan även testa grodda de frön du har. Häll upp lite på en tallrik och plocka bort pelletsen och skölj dem ordentligt, både innan de blötläggs och innan du ger dem det.

Instagram: @theblindbunny
http://www.tizzys.n.nu

Annons:
Robeloto
2017-09-13 16:28
#35

Tänkte bara säga att jag varit till veterinären och Koko är nu i undulathimlen. Han hade en tumör i nedre delen av magen. Jag hade det på känn när han bara blev sämre. Stackarn fick slut på sitt lidande iaf.

JohannaN
2017-09-13 21:51
#36

Tråkigt att höra att han inte klarade sig, men skönt att han nu slipper lida av sin tumör❤️Hoppas du känt att du fått någon form av hjälp här inne.

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på http://undulater.ifokus.se https://fageltorget.fria.ifokus.se/ samt http://burfaglar.ifokus.se .

Loppelus
2017-09-14 09:17
#37

Men vad tråkigt 😢

Djurälskare

Frö
2017-09-14 12:02
#38

Det var mycket tråkigt att höra. Beklagar.

Har en flock med 7 undulater som är i åldrarna från 6 mån till 3 år och som bor i en voljär. De är ur den blå serien, är gulmaskade, opalin och skuggvinge. Alla har fått namn efter städer i Himalaya: systrarna Paro och Pimi, hanen Lhasa, honan Pokhara, honan Tingri , hanen Katmandu och hanen Thimphu.

Robeloto
2017-09-14 14:09
#39

Tack för alla svar och all hjälp. Jag uppskattar verkligen alla förslag och råd jag fått här i tråden. Ska försöka hitta en undulathona åt Krubbe nu. Kan bli svårt där jag bor, men det måste ju gå. Hur fungerar det med åldersskillnader? Om jag hittar en hona som är flera år äldre t. ex.

JohannaN
2017-09-14 22:56
#40

Åldersskillnad kan vara svår om det är långt mellan siffrorna två år äldre eller 3 brukar gå bra, hane eller hona spelar ingen roll🙂

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på http://undulater.ifokus.se https://fageltorget.fria.ifokus.se/ samt http://burfaglar.ifokus.se .

Upp till toppen
Annons: